31 Aralık 2010 Cuma

her şey güzel olsun...

Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir yıl daha geçti.

2011'de her şey gönlünüzce olsun.



Hoş geldin 2011...

gülümseten...

birlik,

beraberlikle...
 
keyifli...


coşkulu...

huzurlu...



eğlenceli...






tatlı mı tatlı...

başarı dolu...

bir yıl olsun diliyorum.

İyi seneler:)

23 Aralık 2010 Perşembe

ne isterdim?

Yine okulda yapılmış bir çalışma: Okuyamayanlar için tercüme edeyim:


Savaşların bitmiş olması,
havanın temiz olması,
 kırizin bitmiş olması,
Türkiye'nin temiz olması,
küresel ısınmanın bitmiş olması,
 geri dönüşüm olması.

 

17 Aralık 2010 Cuma

kaptan düşükdon ve akita

bir de geçen hafta yaptığı bir çalışmayı anlatmam lazım. Ödevin çocuklara yaratıcılık adına kattığı değere şaşırıp kalıyorum. Bizim dönemimizdeki ezbere dayalı sistemden sonra inanılmaz bir tecrübe bu tabi.

Okulda bir sınıf kitaplığı oluşturduk ve her hafta yeni bir kitap alıp okuyorlar. Okudukları kitaplardaki karakterleri düşünerek en az 2 en fazla 5 kukla yapıp bu kuklalalr ile de bir hikaye oluşturacaklar. Sadece malzeme konusunda büyüklerden yardım alaıp kalan her şeyi kendileri yapacaklar.







Derin'in seçtiği karakterler: Kaptan Düşükdon, uzaylı bir çocuk olan Akita, bir fil, bir tavşan ve bir de aslan. Uzayda çıkan bir sorun nedeniyle kaptan düşükdon Akita'nın ülkesine gidiyor ve sorunu çözüyorlar Akita ile beraber. Hikayenin yazılmış halini de sonra eklerim ama filin yan da solungaçlarının olmasına, tavşanın ana malzemesinin 0,5 uç kutusu, aslanın ana mallzemesi  Buse'nin kırılan oyuncak parçalarından olmasına bayıldım. Akita'yı ajansımızın meşhur taşlarından, kaptan düşükdonu ise soda şişesi ve çoraptan yaptı. Hikayedeki betimlemeler süper. Akita'nın saçları normalde yeşil ama mavi kurdele bulduk onunla yaptı. Hikayede doğanın dengesinin bozulduğundan bahsediliyor.

Tüm yaratıcı öğretmenleri Şükran ve Tayfun öğretmenlerimizin nezdinde kutluyorum.

büyük sürpriz...






Doğum gününde okul çıkışı aldım Derin'i. Sabah tüm çabalarıma rağmen yaşadığımız ciddi kriz sonrası beni gördüğünde yüzü aydınlandı. "gelmezsin artık sanıyordum" dedi. Mümkün müdür acaba annelikten istifa etmek? Neyse ne istersin dedim. Bilmem eğer sana çok zor olmazsa Carrefour'daki jetonlu yere gidelim mi diye öyle bir kibar sordu ki hayır deme şansım yoktu zaten. 10 jeton aldık, 2 tanesini benimle air hockey oynamaya harcadı. Jetonlar bittiğinde burger yiyim mi, uzundur yemedim dedi. Olur dedim. Arkasından Maxi toy'a bakındık. Son zamanlarda en keyif aldığı oyuncaklardan biri legolar. Özellikle atlantis legoları çok revaçta. Para biriktiriyormuş istediğini almak için.  Sonra akşam yemeği için Çin yemeği yemeye gidecektik ama Baha ve Gizem arayıp ta birlikte pasta keselim diyince çin yemeğini ertelesek olur di mi sorusu geldi. Bu arada aldığı bir dolu telefondaki surat ifadesi de süper ama di mi? Tabi son dakika da Leonardini'den 3 tane küçük uzay gemisini de aldık. Bu arada da hafta sonu yapacağımız parti hazırlıkları hala sürüyor.

Fakaaaaaaat tüm bu öğleden sonra aktivitelerinden sonra arada yaptığımız sohbette ve Elvan'lara gittiğimizde Baha'nın anlattıklarından gerçek! doğumgünüdeki en büyük olay: okulun süper bir organizsayon yapıp taaaa yurtdışındaki babasını arama sürprizi'dir. Ayrıca tüm sınıf Şükran Öğretmen bile! saklanıp doğumgünü şarkısı söylemiş. Şükran Öğretmen ve Hatice abla çok fena numara yapmışlar kendisine. işte yeni yaşın olay kutlaması budur.

Bazen uzaktan açılan bir telefonun çocukların beyninde nasıl bir yere konduğuna muhteşem bir örnektir.

14 Aralık 2010 Salı

....

karizmatik...

istediğinde kedi kadar masum...

her işi becerebilen....

  bazen gemileri batmış, kızgın....

her yerde her şey ile eğlenebilen....

komik....

süper gülen...

arkadaş....

muzur...

karizmatik...

baş döndürücü...

maymun...

ışık kaynağım...


bu bücürü çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyorum.

 İyi ki doğdun, iyi ki varsın minik canavarım:)