17 Aralık 2010 Cuma

kaptan düşükdon ve akita

bir de geçen hafta yaptığı bir çalışmayı anlatmam lazım. Ödevin çocuklara yaratıcılık adına kattığı değere şaşırıp kalıyorum. Bizim dönemimizdeki ezbere dayalı sistemden sonra inanılmaz bir tecrübe bu tabi.

Okulda bir sınıf kitaplığı oluşturduk ve her hafta yeni bir kitap alıp okuyorlar. Okudukları kitaplardaki karakterleri düşünerek en az 2 en fazla 5 kukla yapıp bu kuklalalr ile de bir hikaye oluşturacaklar. Sadece malzeme konusunda büyüklerden yardım alaıp kalan her şeyi kendileri yapacaklar.







Derin'in seçtiği karakterler: Kaptan Düşükdon, uzaylı bir çocuk olan Akita, bir fil, bir tavşan ve bir de aslan. Uzayda çıkan bir sorun nedeniyle kaptan düşükdon Akita'nın ülkesine gidiyor ve sorunu çözüyorlar Akita ile beraber. Hikayenin yazılmış halini de sonra eklerim ama filin yan da solungaçlarının olmasına, tavşanın ana malzemesinin 0,5 uç kutusu, aslanın ana mallzemesi  Buse'nin kırılan oyuncak parçalarından olmasına bayıldım. Akita'yı ajansımızın meşhur taşlarından, kaptan düşükdonu ise soda şişesi ve çoraptan yaptı. Hikayedeki betimlemeler süper. Akita'nın saçları normalde yeşil ama mavi kurdele bulduk onunla yaptı. Hikayede doğanın dengesinin bozulduğundan bahsediliyor.

Tüm yaratıcı öğretmenleri Şükran ve Tayfun öğretmenlerimizin nezdinde kutluyorum.

6 yorum:

Deniz dedi ki...

Valla ben de kutluyorum, harika bi etkinlik

KırmıZı WosWos dedi ki...

taktir ettim cidden, yaratıcılık süper...

Deli Anne dedi ki...

bu nesl bambaşka olacak inşaallah: çok kitapsever, bol yaratıcı ...

allsocute dedi ki...

super, benim de 9 yasinda yigenim resim dersinden 1 almis. aglaya aglaya bir daha asla resim cizmeyecegini soyledi durdu. market resmi cizin demisler, markete girise 5 adim 4 adim kaldi vs seklinde cizmis, civciv yemi koymus raflara. :) cocuga 1 vermis ogretmeni. :( gelde sinirlenme.
oglunuz cok tatli yigenime benzettim :)

H.Bahadır dedi ki...

Valla çok güzel olmuş.Ne desem?Hımm.Galba gurur duyuyorum!:)))

mermaid dedi ki...

ama çocuğa da resim derisnden bir verilmez ki! nefret ediyorum yahu bu zihniyetten. yaratıcılığı öldürüp robota çeviriyorlar çocukları sonra:(