20 Ekim 2009 Salı

okyanus dünyası!


Sevgili Selnur'un muhteşem takip yeteneği sayesinde 20 gündür bekliyorduk. Cumartesi akşamı bir su kaplumbağasının okyanustaki yolculuğunu 3D farkı ile anlatan ve 3 boyutlu sinemada ilk uzun metraj belgesel olma özelliğini taşıyan Okyanus Dünyası filmini izlemeye gittik. Hepimiz bayıldık:)

Su altına ilgi duyuyorsanız, dalmaktan korkuyor ama dalışı merak ediyorsanız, çocuklarınıza nesli tükenen deniz canlıları ile ilgili biraz bilinç aşılamak, iyi vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka görmenizi tavsiye ederim.


Efsane kaptan ve dalgıç Jacques-Yves Cousteau’nun oğlu Jean-Michel Cousteau’nun önderliğinde, Jean-Jacques & Francois Mantello yönetmenliğinde
25 keşif yolculuğunda 3D kameralar ile 200 saatlik çekim ile tam 7 yılda çekilmiş film.


Film 3 b
oyutlu olarak 4 çocukla izlerseniz daha da keyif alabilirsiniz.Ya deniz analarını yakalamaya çalıştılar ya da köpek balıkları gelirken bizim kaplumbağa için endişelendiler. Şaşkınlıktan ağızları açık kaldı. Su altındaydılar film boyunca yani.



Benim
en sevdiklerimden biri deniz inekleri oldu. Deniz inekleri otoburlar ve deniz otu, yosun, diğer su bitkileri ve bazı suyun üstüne sarkan ağaç yaprakları ile besleniyorlarmış. Bir günde 90 kg civrında yiyorlarmış ve sonra da hazımsızlık yaşıyorlarmış:) O yüzden de geviş getiriyorlar.



Deniz ejderhalarına da bayıldımmm.



Nasıl muhteşem görünüyorlar di mi? Sonra benekli vatoz vardı. o da süperr. Gerçek bir beşiktaşlı gibi görünüyor.

Gerisini de filmde keşfedin artık.



Hiç yorum yok: