30 Aralık 2009 Çarşamba

neler oluyor böyle!

Dün öğrendim, şok içindeyim. Artık kopya çekme yaşı 8'e kadar inmiş. Hepimiz kopya çektik ama benim hatırladığım ilk kopyam lise 2 ya da lise sonda idi. Çok kopya verdim o ayrı. Ama ilkokul 2. sınıfa giden çocukların kopya çekmeyi düşünmesi, çekme yöntemleri beni gerçekten dumura uğratmış bulunuyor.

Kimi sıraya yazıyormuş, kimi eline yazıyormuş, kimi de defteri sıranın altında açık bırakıyormuş!!!! Nereden öğreniyorlar bu yöntemleri bilemedim.

Derin'e sürekli aldığın not önemli değil önemli olan öğrenmek mesajını veriyoruz. Hatta biliyorum ki bi şeyi bilmiyorsa kağıdını boş vermeyi tercih ediyor, ama sonra değişir mi bu hal bilmiyorum. Umarım değişmez. Bir tarafları bu kadar saf olup bir tarafları nasıl bu kadar cingöz olabiliyor anlamıyorum. Kopya çekenleri de öğretmenlerine söylüyorlar diye anlıyorum. Zaten bu iyi bir şey değil ki öğrenemiyor o şekilde diyor Derin ama biliyorumki temelinde yatan şey bunun haksızlık olduğunu düşünmesi. Fransızca dikte için çalışması gerekiyor çünkü.

Sabah Ayşe ile konuştuk aynı konuda. Acaba çocukların üzerindeki baskı nedeniyle mi bu kopya çekme olayı diye sorguladık.Şimdiden böyle bir baskı hissediyor mudurlar üzerlerinde gerçekten. Nasıl bir mantık var arkasında incelenmesi gerek diye düşünüyorum.

Sevgili pedagog arkadaşlara soruyorum. Merakımı yenecek bir açıklamnız var mı acaba?

Korkuyorum bu çocukların büyümesinden ben ya!


1 yorum:

Fatih dedi ki...

Valla herşeyin yaşı küçülüyor :) Ben 2. sınıftayken adımı sölerken çekinirdim be :)) Bunlar hep özentiliğin sonucu oluyor. Çocuklar daha küçük yaşlarda bu tip şeylerin eğlenceli olduğunu düşünmeye başladı ne yazık ki.