15 Ekim 2009 Perşembe





22 Eylül'e kadar Kanyon'da "İnsanlık için küçük çocuklar için büyük bir adım" diyerek duyurdukları "Kids on the moon" diye bir etkinlik vardı. Bayramda hasta olmama rağmen Derin çok istiyor diyerek kalkıp Kanyon'a gittik. Ne de olsa her zaman olacak bir olay değildi ay yüzeyinde yürüyor gibi bir uzay simülasyonu yapmak.


Biz gittiğimizde bir grup içeri giriyordu ve üzerlerindeki astronot kıyafetleri zaten Derin'in aklını başından almıştı. Bir saati zor geçirdik ve de kahve boğazımda kaldı resmen. Son 15 dakikayı da hiç gerekmediği halde ne kadar kaldı sorularıyla görevlileri bezdirerek geçirdikten sonra nihayet isimler okunmaya ve sıraya girmeye başladılar. Bücürün gözler parlıyor, bu durumda bende de hastalık filan kalmadı tabi.


Kıyafeti giyen zaten kendini uzayda buluyordu sanırım, birbirini hiç tanımayan çocukların hararetle neler olacağını konuşuyor olmasını izlemek çok keyifliydi. El ele tutuşup önce fotoğrafları bakmaya yukarı çıktılar, sonra kapalı bir mekanda film izlediler, sonra da çok kısa bir süreliğine similasyon yaptılar. Fotoğraf ve film bölümünü beğenmiş Derin Bey ama similasyon bölümünün çok kısa sürmesinden çok şikayetçiymiş. Efendim hani yerçekimsiz ortam yaratacaklarmış, hiç de öyle olmamış. Bu kadar kısa sürermiymiş, o kadar beklemişmiş,vır,vır,vır. Bazen çok vırvırcı oluyor bu adam. Kime benzedi bilmem!


Yalvaç Abi kitapevinden uzayla ilgili bir kitap alıp, biraz da Elit oyuncak'a bakıp uzaydan dünyaya dönmeyi başardık ama sonunda.

1 yorum:

Deniz dedi ki...

çok yakışmış ama:)