15 Ekim 2009 Perşembe


Son 2 senedir yüzmeye giden ve yüzmeyi daha doğrusu suyu çok seven bücürcan'ın artık yeni bir spor dalı daha var. Buz hokeyi! Haydaaa, nerden çıktı diyeceksiniz bu da şimdi ama tamamen tesadüf. Ben tesadüflere çok inanırım.Okul toplantısı sonrası Derin'le Boyner'den ayakkabı bakmak üzere Metrocity'e gittik. Sanırım 3 yaşından beri kayak'a gitmek isteyen ama bunun yerine sadece geçen Şubat ayında Metrocity'de 2 kez buz kayağı dersi almış biri olan cüce "anne lütfen, birazcık kayıyım mı hoca da istemiyorum hem, kendim yapıcam" diyince kıramadım.

Gör
düğünüz üzere üstünde şort ve t-shirt ile neredeyse -10 derece olan ortama girdi ve kendi çapında yürümeye başladı. Sonra filmde de göreceğiniz üzere 10 yaşlarındaki bu arkadaşımız buz hokeyi antremanına geldi ve Derin'in gözler anında büyüdü. "Anne, bundan bende yapmak istiyorum" dediğinde gidip o arkadaşla konuşmasını söyledim. Çocukta sanırım doğuştan hoca. Yaklaşık 1 saat boyunca Derin'e sopayı nasıl tutacağını ve vuracağını gösterdi. Halbuki öncesinde sahada kayan yaşıtı 4 kızla cool olma halinden ödün vermeden iletişim kurmaya çalışan çocuğum bir 'pak'ın ( buz hokeyinin topunun adı buymuş' peşinde her şeyi unuttu.

"Icessporto" adını verdikleri mekanın yöneticisi Deniz Hoca da isterseniz haftaya gelin deneyin, buz hokeyi milli takımımız var diye anlatınca son 2 hafta sonunda sabah 07.30'da kalkıp 09.00'da Metrocity'de oluyoruz.




İnanılmaz keyif alıyor Derin. Aslında oldukça sert bir spor. Hatta yüzmeyi de bırakmıycam dediğinden geçtiğimiz pazar sabahı 09.00- 12.00 arası full spor halindeydi. Gerçekten yapmasını istiyormuyuz emin değilim ama geçen hafta Deniz Hoca'nın hediye ettiği buz hokeyi sopası ile neredeyse birlikte yatmak istediğinden hevesini de kırmak istemiyoruz tabi.





Göreceğiz bakalım. Bu arada 4 kez gittikten sonra kayması inanılmaz değişti. Pazartesi yüklerim son halini.


1 yorum:

Sibelbek dedi ki...

Vallahi bayılıyorum bu cücenin spor aşkına. İnşallah bizim adam da böyle olur...