9 Haziran 2009 Salı

bire 4. Dondurmanın dayanılmaz hafifliği...




Dondurma sevmeyen var mı hele çocuklardan bilmiyorum ama pazar günü gittiğimiz Secret Garden'da
yaşanan bir dondurma vakası vardı ki anlatmadan geçmek imkansız.
Yaklaşık 30 çocuk vardı sanırım, masada Ayşe (bir üçüz annesi) ile sohbet ediyoruz. Üçüzlerden biri geldi dondurma almak istediğini söyledi. 5 dk geçmeden sırayla önce üçüzlerden ikincisi ardından tüm çocuklar dondurma almak için para istemeye geldiler.
Baha geldi bizim bücürlerin sözcüsü olarak. "Denizz, dondurma alabilir miyiz" diye olur diyip 5 lira verdim Baha'ya. Bildiğimiz Algida Max seviyorlar. Baha gitti ve geri geldi. "Deniz tanesi 5 liraymış yani 15 lira lazım dedi" Çocuk matematik biliyor.

Tam o sırada aklıma bir fikir geldi. Baha'cım dedim şimdi sana bir soru: "Burada 5 liraya satılan dondurma bakkalda normalde 1 liraya satılıyor. Şimdi bir tane mi alıp yemek istersiniz yoksa çıkınca 4 tane mi almak istersiniz. Şimdi alırsam Collesium'da tekrar dondurma almam. Bu konuda hepiniz bir karar verin, ona göre gel benden para al" dedim.

"Tamam" dedi, uçarak gitti, geri geldi. 4 tane almaya karar vermişler. Birinci hakkınızı çıkınca bulduğumuz ilk bakkaldan alacağız diyince kafa sallayıp gitti. Bir baktık Baha tekrar yanımda. Tüm masa bizi dinliyor bu arada.
"Derin fikrini değiştirdi, şimdi almak istiyor" dedi.
"Karalarınızı verirken iyice düşünün, ona göre ortak fikrinizi oluşturun. Bir karar verince arkasında durmalı" dedim.
Çünkü ben biliyorum ki Derin çıktıktan sonra sulu gözlerle "ama ben öyle istememiştim ama napıyim diyerek sızlanmaya" başlayacak. Ben de bir kez söyledim diye ikinci dondurmayı almayacağım, hani ders vereceğim ya hepimiz üzüleceğiz.

Baha tekrar gitti ama ağacın orada bana geri gelmekle Derin'lerin yanına gitmek arasında ciddi tereddüt ediyor. Bir gariplik var yani. Ben gittim bu sefer yanına.

- Gel biraz konuşalım.
- Önce sen söyle...
- Dondurmayı çok sevdiğinizi ve şu anda da bazı çocuklar yerken sabırla beklemenin zor olduğunu biliyorum. Ama bazen sabrederek daha çok şey elde edebiliriz.
- Şey aslında Derin fikrini değiştirmedi o benim fikrimdi ama sakın kızma.
- Dürüst olduğun için ve vızıklamadan sabırla beklediğiniz için kızmayacağım. Ama yalan söylemek kötü bir şey ve sen bunu gayet iyi biliyorsun di mi?
- Evet.

Bu konuşma ikimiz arasında kaldı. Diğer ikisi ancak büyüyüp bu satırları okuduğunda haberdar olabilir.
Sonuçta sabırla bekleyip o gün 3'er dondurma büyük bir keyifle yediler ve aldıkları kararın doğru olduğunu konuştular aralarında. Gerçekten de ilk dondurmayı hemen Yeniköy'den aldık. Aynı parayı harcadık ama bücürler sabrın sonu konusunda küçük bir ders aldılar.
Ne zor çocuk sahibi olmak yahu. Belki de bazen kolaya kaçıp uğraşmamak mı lazım ne emin olamadım.

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Önce diyecektim ki, eh tabii çocuklar biliyorlar 3'er tane yiyemeceklerini ,o yüzden şimdi yiyelim diyorlar :) Ama o da ne???????? 3'er tane mi yedileeeer!!!! Maşaallah