20 Nisan 2009 Pazartesi

doğru tercih

Biraz önce bir yazı okudum. Dilara ALEMDAR diye biri yazmış. Bu yazı Doğru Tercih adlı siteden alıntıdır.


Hayatımızda söz sahibi biz miyiz yoksa başkaları mı bizim adımıza seçim yapıyor? Hangi okula gideceğimizden, nerde çalışacağımıza; nasıl yaşayacağımızdan, kiminle evleneceğimize kadar hemen her konuda hayatımızın bütün evresinde seçim yapmakla karşı karşıya kalırız.


Önümüze sürekli yollar çıkar. Bunlardan hangisinin doğru olduğuna karar vermek tamamiyle bizim elimizde. Bu hem bir şanstır, hem de bir his.


En kötüsü de hayatımıza çıkan güzellikleri görmeyip reddedip; sonra farkına varıp onun pişmanlığını yaşamaktır. Öyle bir an gelir ki, keşke bunu değil de öbürünü seçseydim deriz; ama çoktan geç kalmışızdır. Aslında zararın neresinden dönülse kardır.


Her seçim bir başkasından vazgeçmektir. Ne olursa olsun sonunda pişmanlık da olsa; hiç denememektense deneyip görmek daha iyidir. Hayat bizim, sevabıyla günahıyla. Seçimlerimiz de bize aittir.

Öyle bir durumla karşılaşırız ki, karar veremeyiz. Acaba hangisini seçmeliyim? Böyle bir durumda hemen terazi yöntemini uygulayın. Seçeneklerden birini bir kefeye diğerini diğer kefeye koyup, artı ve eksilerini yazarak, hangisinin ağır bastığını görebilirsiniz. Bunu her konuda deneyebilirsiniz. Yeni bir işe başlarken, ev değiştirirken ya da eş seçerken.

Duygularınızla mantığınızı her zaman dengede tutun ve içinizden gelen sesi de hiç susturmayın.


Hayatımızda seçimlerimiz bizi farklı yerlere sürükler. Bunu yaparken de, çok bol zaman verilmez bizlere. Bazen bir anlık karardır; attığın bir adım belki de atacağın daha büyük bir adımın önüne geçer. Eğer siz mutlu ve huzurluysanız, kim ne derse desin önemi yoktur.

Yaptığın seçimin arkasında durabilmek, savunabilmek ne büyük bir meziyettir. Kafanı yastığa koyduğunda rahatça uyuyabildikten sonra; doğru seçim yapmışsın demektir.


Kesinlikle uğruna vazgeçtiklerimizi kafamıza takmayalım, yolumuza devam edelim. Her işte bir hayır vardır derler.
Hayatta doğru seçimler yapmak ve bu tercihlerde de mutlulukları yakalamak temennisiyle...

Hiç yorum yok: