8 Nisan 2009 Çarşamba

köpüğe dönüşmek...



Bir aşk için elinden geleni yapar deniz kızı; her şeyini verir, sesini verir, onun uğruna denizden vazgeçer, bu da yetmez sesinden vazgeçer,çekinmez, bencil değildir. Her şeyi bırakır aşkı için, aşkı gururundan öte tutar. Ama prens bunu anlamaz. Kendini kurtaran kişinin deniz kızı olduğunu bilmez. Deniz kızına son bir şans verir büyücü, eğer öldürürse prensi tekrar denize dönecektir. Ama deniz kızı dönmez denize o bir avuç köpük olmayı tercih eder aşkı uğruna.
…ve deniz kızı sevdiği adamın mutlu olmasını ister sadece. İlle de kendisi ile mutlu olsun değildir deniz kızının derdi. Deniz kızı gururlu, onurlu bir masal prensesidir. Gün gelir yok olur, sadece bir köpük olur, sevdiği adam uzaklarda başkası ile mutlu olsun yeter diye düşünür.
Masaldaki prense bir çift sözüm var; sen gül ararken ezdiğin papatya denize döndü. Sen bir balığı susuz bıraktın. Artık aşk için ne yapsan boş!
Deniz kızı olunmaz, doğulur. işte bu yüzden deniz kızları bir kere sever. ve prens karşılık vermese de aşkından vazgeçmez.
Bu benim seyrettiğim ilk animasyon film. “Little mermaid” Çok etkilemişti beni. Beni bir köpüğe dönüştükten sonra anlayacak olanlara...